Klicka här

Norton AntiBot

Norton AnitBot är en program ägt av Symantec. Norton AnitBot är det första programmet som skyddar mot botnät och är därför ett betydelsefullt komplement till de säkerhetslösningar som finns för privat personer. Symantec lanserade Norton AnitBot i augusti 2007 som det allra första programmet av den typen på marknaden.

Norton AntiBot tar ytterst lite av din datorns prestanda och kan användas som ett komplement till andra säkerhetsprogram som du har installerat på din dator. När du har Norton AntiBot installerat är din dator skyddad 24 timmar om dygnet, inte bara mot botnät, utan också mot identitetsstölder, skadliga program och attacker från webbrobotar.

Köp Norton Antivirus eller andra Symantec-produkter här

Vad är ett botnät?
Ordet botnät låter nog främmande för de flesta och kan också vara lite svårt att förklara. Enkelt förklarat är ett botnät en samling datorer som har blivit smittade med ett spionprogram och därför kan fjärrstyras och användas för att skicka ut skräpmail, utan att du som använder märker det. Med Norton AnitBot skyddas du mot detta, då det hittar och tar bort de så kallade bottarna samtidigt som de installeras.

Vad är de stora riskerna med botnät?
Den största risken med att bli infekterad av ett sådant spionprogram är att du som privatperson rikseras att dras in i olika kriminella verksamheter. Detta är ett ökande problem idag och en anledning till att Norton AnitBot har kommit till. Man riskerar inte bara att den egna identiteten eller annan personlig information stjäls, utan också att din dator infekteras med bottar och därför används till att inte bara skicka ut skräppost med, utan i värsta fall användas till nätfiske eller så kallad ”phising”.

Norton AnitBot gör att du slipper vara rädd för att sådant ska inträffa. Symantec, tillverkarna bakom Norton AnitBot, uppskattar siffran av botinfekterade datorer till flera miljoner i nuläget och de allra flesta ägarna av dessa datorer har ingen aning om att de är smittade.

Om du inte har Norton AnitBot och en bot lyckas installera sig på din dator gör den din dator till en zombie. De virus som fanns tidigare var inte lika dynamiska och lömska som bottarna är. Dessutom kan de om de inte blir borttagna på ett korrekt sätt, installera sig igen, trots att du har tagit bort den. Med Norton AnitBot utrotas alla spår av boten och andra program som är skadliga för din dator, efter att de har identifierats.

Farligaste hotet
Botnät är därmed det absolut farligaste hotet mot datasäkerhet just nu. Botnätverken styrs också i första hand av grovt kriminella personer, som är duktiga på den ledande tekniken som hjälper dem att stjäla från oss privatpersoner. Om du har Norton AnitBot installerat på din dator får du en säkerhetsteknik som är baserat på ett beteendemönsterbaserat detektionssystem byggt på tidigare erfarenhet.

Norton AnitBot spårar alltså infekterad programvara med hjälp av att analysera beteendet på den. Det både låter som och är en avancerad process, men faktum är att Norton AnitBot är ett mycket effektivt program.

Var hittar jag Norton AnitBot?
Norton AntiBot finns att köpa på Symantecs hemsida under fliken Internetbutik. Priset för Norton AntiBot är 269 kronor. Då ingår ett års prenumeration på skyddsuppdateringar från Symantec. När du köper Norton AntiBot får du inte hem något i brevlådan, utan laddar ner direkt från webbplatsen efter din betalning är utförd. På Symantecs hemsida hittar du också vilken typ av systemkrav som ställs för att kunna installera Norton AntiBot. Dessutom kan du här se jämförelser med liknande produkter, samt nå produktsupport för Norton AntiBot.