Klicka här

Symantec

Allmänt
Det multinationella datassäkerhetsföretaget Symantec grundades 1982 och har i dag runt 17000 anställda hos sig. Symantec jobbar med bland annat brandväggar, antivirus program och liknande verktyg för säkerhet och datorer. Dessutom tillhandahåller Symantec program för lagring av data. Det framgångsrika företaget Symantex har också köpt upp bland annat datasäkerhetsföretagen Sygate, Altiris och Veritas.

Köp Norton Antivirus eller andra Symantec-produkter här

Huvudkontoret ligger i Kalifornien i en stad som heter Cupertino. Symantec har verksamheter i över 40 länder och är en del av NASDAQ 100 och Fortune 500 2008. Symantec ligger på topp 10 över de största mjukvaruföretagen i världen. Det svenska Symantec kontoret ligger utanför Stockholm i Kista. En av de ledande säkerhetsexperterna i Sverige, Per Hellqvist, jobbar för Symantec.

Historia
Grundaren av Symantec var Gary Hendrix, som tillsammans med National Science Foundation tog fram företaget i början av 80-talet. I begynnelsen var Symantecs fokus artificial intelligence-relaterade projekt. Gary Hendrix hyrde in ett flertal researchers från Stanford University som de första anställda i Symantec.

Den allra första produkten som Symantec släppte var Q&A i 1985. Under 90-talet bytte Symantec fokus och började istället koncentrera sig på att förvärva andra företag. Bland annat lyckades Symantec alltså köpa upp Norton Utilities, vilka de på senare år är mest kända för att äga.

Symantec och Veritas
Den 16 december 2004 slogs Symantec ihop med Veritas, ett annat internationellt mjukvaruföretag grundat 1983. Symantec gjorde ett verkligt uppköp då Veritas vid ihopslagningen var det största mjukvaruföretaget med sitt värde av 13,5 miljarder dollar.

Symantec och Sygate
I 2005 förvärvade Symantec också Sygate, ett mjukvaruföretag med fokus på säkerhet. Sygate hade då 200 anställda och sin bas i Fremont i Kalifornien i USA. Några månader senare tog Symantec bort alla Sygate personal firewall produkter och gjorde om dem till en del av Symantecs Norton produkter, Norton Personal Firewall.

Norton Antivirus
Ett program som många känner till är Norton Antivirus, vilket ägs av Symantec. Programmet kom till 1990 och har nu över 100 miljoner kunder runt hela världen som använder programmet från Symantec. Om du vill ha den allra senaste versionen av Symantecs Norton Antivirus ska du uppgradera till Norton Antivirus 2009. I Symantec Norton Antivirus ingår bland annat verktyget LiveUpdate, som hämtar hem de senaste uppdateringarna av virusdefinitioner per automatik.

Norton Commander
Ett annat program som Symantec äger är Norton Commander, vilket ofta förkortas NC. Symantec Norton Commander är ett filhanteringsprogram. Många övergav Symantec Norton Commander då Windows 95 släpptes och kunde erbjuda Utforskaren som integrerat filhanteringsverktyg. Numera är Symantec Norton Commander ofta viktigt för många datorsamlare och datoranvändare just på grund av det historiska perspektivet.

Norton Personal Firewall
En tredje produkt som Symantec är kända för är Norton Personal Firewall. I Norton Personal Firewall ingår bland annat ad blocking, som tar bort annonser på en webbsida. Den erbjuder också olika regler för olika nätverk, en privacy funktion som förhindrar att personlig information ges ut till vem som helst och kontroll av individuella applikationers Internet tillgång.

Norton Ghost
Norton Ghost som ägs av Symantec skyddar bland annat din dator mot systemfel. Använder du dig av Symantec Norton Ghost får du till exempel säkerhetskopior av både filer och program, möjlighet att återställa din dator efter en datakrasch och mycket mer. Ifall du är intresserad kan du hitta recensioner av Symantec Norton Ghost om du söker på Internet.

Var köper man Symantecs produkter?
För att införskaffa sig Symantecs produkter vänder du dig lämpligen till deras hemsida www.symantec.com. Här hittar du alla de produkter som Symantec kan erbjuda både till privatpersoner, små företag, stora företag och medelstora företag. Du har alltid 60 dagars ångerrätt om du köper någon av Symantecs Norton produkter.